Хуманитарна акција општине Палилула "Помозимо нашој деци"  
 

ОБЕЗБЕЂЕН ПРЕВОЗ ЗА ОДЛАЗАК НА ТЕРАПИЈУ
27.08.2013

На трећем заседању Комисије Градске општине Палилула, за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом, којом је председавао Драган Терзић, одлучено је да се део средстава, прикупљена у оквиру кампање "Помозимо нашој деци", додели Милијани Ђорђевић из Габровца, ул. Бубањски Хероји.

Милијана Ђорђевић је затражила помоћ општине Палилула за регулисање превоза односно куповину месечне картице за одлазак на терепију и редовне контроле детета које има дијагнозу хемофилија Б. Дијагноза са овом болешћу малишану је постављена у другом месецу живота и од тада породица Ђорђевић тражи решење за санирање болести свог детета.

Комисија је утврдила да породица Ђорђевић живи у веома тешким условима и по речима Златка Шемића, члана општинског Већа, испуњава све критеријуме прописане од стране комисије да се породици одобре наменска средства. Одобрена средства биће исплаћена са рачуна 840-2879741-16 општине Палилула, који је отворен наменски у оквиру хуманитарне акције ''Помозимо нашој деци''.

Хуманитарна активност ''Помозимо нашој деци'' све више буди интересовање пословних људи и друштвено одговрних компанија, каже Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Недавно смо потписали уговор са Агенцијом за инжењеринг система менаџмента-,,ЦЕРТ-ПЛУС,,, о сарадњи и подршци нашој хуманитарној активности. Агенција-,,ЦЕРТ-ПЛУС,, ће обавити обуку запослених у заинтересованим компанијама и организацијама, о менаџменту, примени нових стандарда и директива ЕУ а прикупљена средства биће усмерена у донаторске сврхе за хуманитарни фонд општине.

Пријаве заинтересованих предузећа-установа за обуку запослених и учешће у хуманитарној акцији прикупљаће се до 31. августа. Потребно је контактирати Агенцију ,,CERT-PLUS,,, (Најдан Војиновић) позивом на телефон 069/2212-956 или путем ел.поште office@cert-plus.com. По речима председника општине Џунића, учешћем-пријавом кандидата за обуку и практично се доприноси остваривању циљева ове хуманитарне активности. (Д.В. ЕКОполис)